NYHED - Nordic Grow Müsli

349,00 kr 261,75 kr

NYHED - Et fulddækkende müslifoder, til avlshopper, føl og plage.

 
Varenr. 10001

Nordic Grow Musli, er en strukturfyldt müsli som er sammensat specifikt til avlshopper og heste i vækst. Her får du en müsli af høj kvalitet, som indeholder alle de næringsstoffer, der er nødvendige for at understøtte sund udvikling og et jævnt vækstmønster.

Indhold
15 kg.

Et fulddækkende müslifoder, som sammen med stråfoder dækker det daglige behov for vitaminer, mineraler, proteiner og omega-3 fedtsyrer hos avlshopper og heste i vækst.

Fordele 

✔️ Yderst velsmagende müsliblanding
✔️ Sammensat specielt til avlshopper, føl og plage
✔️ Fulddækkende sammen med hestens stråfoder
✔️ Tilsat organiske mineraler, naturlige vitaminer, proteiner og omega-3 fedtsyrer
✔️ Høj på antioxidanter
✔️ Beskytter og optimerer mave- tarmsystemet hos hoppe og føl
✔️ Medvirker til optimal knoglesundhed


Særlig sammensætning

Nordic Grow Müsli er sammensat specielt til avlshopper og heste i vækst.

Mineraler
Foderet har et højt indhold af mineraler, der er sammensat i de rigtige forhold til drægtige hopper og heste i vækst, som fodres med gennemsnitligt dansk stråfoder.

Vitaminer
Drægtige hopper og heste i vækst har et øget behov for A, E og D-vitamin, derfor har vi i Nordic Grow Müsli fokus på dette, ved bl.a. tilsætning af råvarer med et højt indhold af disse vitaminer.

Selvom heste selv danner C-vitamin, er der mange tilfælde, hvor heste kan få C-vitaminmangel. For eksempel danner føl ikke tilstrækkeligt med C-vitamin før fravænning, og derfor er de i starten helt afhængige af hoppen for deres tildeling af C-vitaminer. Hvis hoppen mangler, vil føllet være i underskud, og da C-vitamin er afgørende for bl.a. skeletudvikling, kan dette have en alvorlig indvirkning på føllet. I Nordic Grow Müsli har vi tilsat solbær som har et ekstremt højt indhold af C-vitaminer (dobbelt så meget som i f.eks. appelsin)

Derudover har vi tilsat græskarkerner som har et højt indhold af bl.a. beta-karoten, hvilket er et forstadie til A-vitamin. Beta-karoten medvirker til at sikre optimal fosterudvikling og er desuden afgørende for opretholdelse af drægtigheden. Beta-karoten øger også indholdet af A-vitamin i hoppens mælk, hvilket medvirker til at optimere føllets immunforsvar.

Proteiner
Drægtige hopper i den sidste del af drægtigheden, samt heste i vækst, har et øget protein-behov. Nordic Grow Müsli indeholder lettilgængelige proteiner, der sikrer en konstant tildeling af talrige aminosyrer, som understøtter væksten af ​​sundt væv.

Fedt og fibre
Drægtige hopper og heste i vækst har et øget kaloriebehov, som i Nordic Grow Müsli tilgodeses ved tildeling af fedt og fibre. Undersøgelser viser bl.a. at hopper fodret med et fedt- og fiberbaseret foder, har en øget mængde linolsyre og immunglobuliner i råmælken sammenlignet med hopper som får dækket deres kaloriebehov via stivelse og sukker. Linolsyre er en omega-6 fedtsyre, der er en forløber for prostaglandiner. Prostaglandiner er fedtbaserede molekyler, der er involveret i vævsreparation. De virker beskyttende på hestens slimhinder i maven. Da føl er tilbøjelige til at udvikle skader på slimhinden i maven kan mælk, der er højere i linolsyre, have en beskyttende effekt på slimhinderne.

Omega-3 fedtsyrer
Nordic Grow er tilsat omega-3 fedtsyrer i form af hørfrø. Når den drægtige hoppe indtager omega-3 fedtsyrer, er det påvist at det ændrer mælkefedtsyresammensætningen, og det menes bl.a. at give føllene en stærkere immunstatus end føl der ikke har fået omega-3 via mælken. Omega-3-fedtsyrer spiller desuden en væsentlig rolle i føllets vækst, udvikling og generelle sundhed. Der ses bl.a. en positiv effekt på hukommelse, kognition og knoglemetabolisme hos ungheste af hopper suppleret med omega-3 under drægtighed og diegivning.

Oxidativt stress
De metaboliske krav til reproduktion, specifikt sen drægtighed, foling og diegivning, kan udløse et opsving i oxidativt stress hos hopper. For at mindske eller stoppe denne oxidationsproces, har vi tilsat oreganoolie, solbær, græskarkerner, rødbede og naturligt E-vitamin, som alle bidrager med store mængder antioxidanter.

Knoglesundhed
Optimal knoglesundhed er vigtig for heste i vækst. Nordic Grow Müsli er tilsat naturlige kilder til både kalk og kisel som fremmer korrekt knogleudvikling hos både foster, føl og plag i vækst.

Mave- tarmsundhed
Sundhedsstatus hos både hoppe og føl er afhængig af optimal mave- tarmsundhed. Vi har derfor tilsat både olier, urter, frø, kerner, bær, frugt, alger og rodfrugter som medvirker til at beskytte og optimere hele mave- tarmsystemet hos hoppe, føl og unghest. Derudover har foderet en stor diversitet af græsser og urter, som fremmer en god fordøjelse og en sund tarmflora. Optimal tarmsundhed = optimalt immunforsvar, hvilket vi mener er alfa og omega for en sund start på et langt og godt hesteliv.

100% RawFood = høj optagelighed

Råvarerne i Nordic Müsli er nøje udvalgte og så lidt forarbejdede som muligt. Alt er 100% RawFood hvilket betyder at ingen råvarer er opvarmet mere end 42 grader. Opvarmning ændrer den kemiske sammensætning af råvarerne, og derved nedsættes den næringsmæssige værdi.

Duft og smag i top

Den nænsomme behandling af råvarerne betyder, at ikke kun næringsstofferne er bevaret, men også de mange naturlige duft- og smagsstoffer. 

Sammensætning:

Alpehø
Risklid
Hørfrøkager
Æble
Esparsette
Timote
Rødbede
Algekalk
Kisel
Mynte
Salt
Solbær
Græskarkerner
Anis
Fennikel

Nordic Horse fodervejledning:

Drægtig hoppe (8.-11. mdr.): 200g/100 kg hest pr dag
Diegivende hoppe: 250g/100 kg hest pr dag
Føl 6-12 mdr: 125g/100 kg (forventet voksenvægt) pr dag 
Åring 1-2 år: 200g/100 kg (forventet voksenvægt) pr dag
Plag 2-3 år: 250g/100 kg (forventet voksenvægt) pr dag

Føl på 1-3 mdr må smage/spise lidt med hos hoppen.
Føl på 3-6 mdr kan tilbydes adgang til Grow Müsli - max 65g pr 100 kg udvokset vægt.

Drægtige hopper i 1.-2. trimester kan i denne periode fortsætte på deres normale foder, eller man kan sætte dem på Nordic Grow Müsli: 175g/100 kg hest pr dag.


Analytiske bestanddele pr kg

Råprotein 15,4 %
Træstof 13,9 %
Råfedt 10,3 %
Calcium 2,86 %
Natrium 0,38 %
Fosfor 0,78 %
Magnesium 0,32 %
Lysin 0,64 %
Sukker 6,8 %
Stivelse 8,6 %
Energi 1,07 FE


Ernæringsfysiologiske tilsætningsstoffer pr kg

Vitamin A (3a772a) 11.000 IE
Vitamin D3 (3a671) 3.000 IE
Vitamin E (3a700) 1.000 mg
Vitamin B1 (3a821) 25 mg
Vitamin B2 (3a825i) 6 mg
Vitamin B6 (3a831) 15 mg
Vitamin B12 125 mcg
Folinsyre (3a316) 12.500 mcg

Sporstoffer pr kg

Zink (3b606) 450 mg
Kobber (3b406) 110 mg
Kobolt-carbonat (3b304) 0,10 mg
Selen (3b801) 1,4 mg

 

Opbevaring og holdbarhed: 

Da Nordic Horse produkterne er 100% naturlige og uden tilsætningsstoffer, er den korrekte opbevaring vigtig for holdbarheden. Nordic Grow Müsli bør opbevares tørt, køligt og ikke i direkte sollys - gerne i en lukket beholder.

Undgå helst at foderet har en lang liggetid i stalden inden det anvendes.

Da dette er et 100% rent naturprodukt, kan de analytiske bestanddele variere fra gang til gang.