Nordic E-Power

Pris fra 249 kr.

Pelleteret E-vitamin og lysin. Forebygger overbelastede muskler og muskeltræthed.

1
+
Tilføj til kurv

Nordic E-Power er et tilskud af E-vitamin og lysin, der sikrer forebyggelse af overbelastede muskler og muskeltræthed. Især velegnet til heste der yder hårdt intensivt arbejde, eller er under genoptræning.

Anvendelse:

  • Til heste i hård træning
  • Til heste i genoptræning
  • Til avlshopper som ikke har adgang til frisk græs
  • Til heste med muskelspændinger eller muskelsygdomme

Tilsætning af E-vitamin samt lysin.

Nordic E-power er et tilskud tilsat høje mængder E-vitamin og lysin. E vitamin er hestens stærkeste antioxidant og har den bedste forebyggende effekt på neutraliseringen af frie radikaler, der kan skade musklers cellemembraner og dermed også musklernes effektivitet. Frie radikaler dannes især, når musklerne forbruger store mængder ilt, som når hesten yder meget eller er udsat for stress. En mangel på E-vitamin betyder, at hesten vil opnå mindre udholdenhed og har brug for større restitueringsperiode efter træning. Udskillelsen af mælkesyre vil ligeledes være nedsat uden tilstedeværelse af E-vitaminer.

Lysin er en essentiel aminosyre hesten ikke selv danner, og som danner udgangspunkt for en optimal proteinsyntese i muskelcellerne. Lysin forhindrer dermed udmattelse og stabiliserer energistofskiftet ind og ud af musklerne, så hesten kan opretholde den optimale vedvarende og udholdende  energi der er behov for ved store fysiske anstrengelser og brug over lange distancer.

Forebyggelse af muskel-træthed.
Muskeltræthed og manglende effektivitet af muskelceller forebygges bedst (og er svært at behandle) ved tildeling af tilstrækkelige antioxidanter og ved at der sikres, at  tilstrækkelige mængder af aminosyrer er tilgængeligt for hesten til alle tider. Glem ikke hestens hjerte, der er en stor hårdtarbejdende muskel der ligeledes skal have tildelt den rette energi og beskyttes bedst muligt, for at kunne holde trit med den hest der yder sit absolut bedste!

Sikrer bedst mulige udnyttelse af nærings stofferne.
De vigtige indholdsstoffer i produktet er bundet til esparsette, der indeholder vigtige tanniner som forbedrer nedbrydningen af proteiner i foderet og især binder lysin der bliver nemmere optageligt. Indholdet af hørfrø sikrer yderligere fibre og omega 3 fedtsyrer der bevirker at optagelsen og anvendelsen af E-vitamin er helt optimalt.

Med et tilskud af Nordic E-power giver du de bedste betingelser for at din hest kan opretholde en energirig muskelfunktion over længere tid, og opbyggelsen af protein og energidepoter vil optimeres. Derudover vil musklernes smidighed og funktion genopbygges hurtigst muligt. 

Sammensætning: 
Esparsette
Hyben
Hørfrø
Ølgær.

Nordic Horse foderanvisning:
Vedligehold eller perioder med intensivt arbejde: 10-30 gram dagligt

Ved akutte skader: 25-40 gram dagligt i maksimalt 14 dage, derefter vedligeholdelses dosis.

Analytiske bestanddele:
Råprotein 19,6 %
Råfibre 16,7 %
Råfedt 6,0 %
Råaske 5,7 %
Tørstof 87 %
Stivelse 4,2 %
Sukker 3,8 %
Threonin 0,9 %
Calcium 0,7 %
Fosfor 0,4 %
Methionin 0,4 %
Trypthofan 0,29 %
Magnesium 0,1 %
Natrium 0,06 %
Ford. Energi 0,9 FE / kg

Ernæringsfysiologiske tilsætningsstoffer pr. kg.
Vitamin E, naturligt (3a700): 100.000 IE 

Sporstoffer pr. kg. 
Lysin 20.000 mg

Varianter: 
1 kg (pose med måleske) 
3 kg (spand med måleske) 
3 kg RF (refill papirspose, ingen plastik/måleske)

Bemærk venligst: Da Nordic Horse produkterne er 100% naturlige og uden tilsætningsstoffer, er det vigtigt at de opbevares tørt, køligt og ikke i direkte sollys.

Da dette er et 100% rent naturprodukt, kan de analytiske bestanddele variere fra gang til gang.

FAKTABOKS: Frie radikaler
Et kemisk stabilt molekyle er omringet af parvise elektroner og er ikke sjældent reaktivt med omgivelserne. Hvis elektronerne ikke sidder i par, bliver molekylet i stand til at binde sig til andre molekyler, cellemembraner mm. Et kemisk ustabilt molekyle kaldes fri radikal og kan omdanne (oxidere eller reducere) andre molekyler, der oftest bliver til frie radikaler, og dermed sættes en kædereaktion igang. Denne kædereaktion stoppes først når de frie radikaler binder sig komplet, uden et overskud af molekyler med ulige elektroner.

Hos den arbejdende hest, er det især de frie radikaler fra ilt-forbruget der er dominerende.

De frie radikaler har negativ effekt på flere af kroppens processer, blandt andet DNA samt protein-syntese, og kan have stor hæmmende konsekvenser for blandt andet musklernes evne til at præstere optimalt ved at ødelægge cellemembranerne hvoraf kontrolleringen af stoffer ind og ud af musklerne svækkes. Dog bliver frie radikaler ligeledes anvendt i hestens eget immunsystem, hvor de anvendes til at binde sig til uønskede komponenter og dermed bekæmpe infektioner.

Kroppens forsvarer sig naturligt imod skaderne fra de frie radikaler ved hjælp af antioxidanter der blandt andet findes i form af E vitamin, der netop neutraliserer effekterne af de frie radikaler der dannes af ilt-forbruget.