Amequ Electrolyte Pellets 2 kg.

239,00 kr.

Velsmagende coatede elektrolytter i piller, til alle heste i arbejde.

Amequ Elektrolyte Pellets er et unikt produkt med coatede elektrolytter, sammensat efter hestens tab af salte ved svedudbrud. Produktet supplerer hesten med elektrolytter som mistes når den sveder, og derefter genopretter hestens balance.

Coatingen mindsker gene af hestens slimhinder, og er testet i laboratorie til at kunne modstå mavesækkens pH-værdier, for først at blive frigivet og optaget i hestens tyndtarm.

1
+
Tilføj til kurv

Tildeling af elektrolytter er nødvendigt til heste i arbejde ved svedudbrud. Ved at erstatte tabet af elektrolytterne opretholdes en normal funktion af hestens muskler og nerver.

Elektrolytterne i Amequ Electrolyte Pellets er indkapslet i en helt speciel coating, og frigøres derfor først hovedsageligt til optagelse i hestens tyndtarm, hvor coatingen nedbrydes af tarmens enzymer.

Coatingen bevirker desuden, at pillerne har en mindre saltet smag end traditionelle elektrolytter. Kombineret med udformningen i piller er det forholdsvist let at få hesten til at spise Amequ Electrolyte Pellets når de blandes i hestens øvrige foder. Kan med fordel fordeles på alle hestens daglige måltider.

Coatingen sikrer også en langsommere frigivelse og dermed et højere optag af elektrolytterne, da færre mineraler udskilles ved markant stigning af salte i blodkoncentrationen.

Tilsat lakridsrod.

Fordele

  • Sukkerfri.
  • Coatede mineraler for beskyttelse af fordøjelseskanalens slimhinde.
  • Coating sikrer langsommere frigivelse og større optag.
  • Tilsat lakridsrod.
  • Erstatter hestens tab af elektrolytter.
  • Understøtter hestens væskebalance.
  • Understøtter hestens muskelrestitution og nervefunktion

Dosering

Electrolyte Pellets

Let arbejdeModerat arbejdeHårdt arbejde
Pony 250 kg13g25g50g
Hest 500 kg25g38g75-100g
Stor Hest 750 kg38g50g100-125g

Antal gram hesten skal tildeles dagligt. Iblandes hestens øvrige foder. Kan med fordel fordeles på alle hestens daglige måltider.

1 måleske = 25g

Hesten skal altid have adgang til frisk og rent drikkevand, især ved tildeling af elektrolytter, da disse øger væskeindtaget.

Sammensætning

Natriumklorid, Vegetabilsk fedt, Kaliumklorid, Lakridsrod, Kalciumcarbonat, Magnesiumoxid.

Holdbarhed: Mindst 12 måneder fra produktionsdato. Opbevares tørt og køligt, ikke i direkte sollys. 

Dangro skriver mere om tildeling om elektrolytter:

Hvornår er elektrolytter nødvendige?

Det er sjældent at heste dør af dehydrering, men er hesten i væskeunderskud vil det gå ud over dens velbefindende og den vil få nedsat præstation. Især heste som skal præstere i konkurrencer er udsatte. Disse heste har ofte en mere veludviklet muskelmasse end heste som lever livet på folden. Da muskler indeholder en større mængde væske end fedtvæv er konkurrencehesten derfor i større risiko for dehydrering, allerede inden den rammer opvarmningsbanen, sammenlignet med en hest som kun går på fold og ikke bliver trænet.

Hvis hesten arbejder hårdt, i varmt vejr, med høj luftfugtighed så stiger dens behov for vand med op til 300% af dens behov i vedligehold. Temperaturerne og hestens tendens til at svede, har altså en afgørende rolle når vi taler om hvornår hesten har behov for elektrolytter i foderet. En hest som arbejder hårdt i en time, vil ca. producere 10-12 liter sved.

Du vil ikke se 10-12 liter sved fordelt på din hest, når du er færdig med at ride. Sveden fordamper nemlig fra hestens hud løbende, og det er det som er med til at afkøle hesten, mens den arbejder, så den ikke overophedes. Det er dog ikke kun i varmt vejr og ved hårdt arbejde, at hesten sveder. I vintermånederne vil hesten også svede 5l væske ved en times let arbejde. Du kan som sagt ikke altid se, at hesten sveder, da det meste fordamper med det samme.

Da elektrolytter er salte, kan disse genere i rå form i hestens slimhinder, især ved sart maveslimhinde. Derfor anbefales det at give elektrolytterne i hestens foder, gerne sammen med foder der har et højt indhold af letfordøjelige fibre, som kan være med til at beskytte slimhinden.

For maksimal optagelse bør elektrolyttilskud fordeles over alle hestens daglige måltider!
Gives en stor andel elektrolytter på en fodring, stiger blodets koncentration af salte markant, hvilket stimulerer hestens nyrer til at udskille elektrolytter inden hesten har nået at optage nok i de vævsceller som har behov for dem.

Ikke kun efter hård træning

Det er ikke kun efter en hård træning eller konkurrence, at hesten bør tildeles elektrolytter. Et studie har blandt andet påvist, at heste som blev tildelt elektrolytter en time inden træning, var 27% mere udholdende end de heste som ikke fik tildelt elektrolytter.

Er hesten i træning bør elektrolytter tildeles hver dag, og ikke kun i forbindelse med undervisning eller konkurrence. Er hesten kommet i elektrolytunderskud kan det tage uger og op til måneder at genoprette balancen igen.