TopVet - 16 kg økologiske græspiller

190,00 kr.
1
+
Tilføj til kurv

TopVet = økologiske græspellets:

Græs er grovfodergrundlaget for alle planteædere. Da hø og wrap, kan være særdeles svingende i kvalitet, fra balle til balle, mark til mark og sæson til sæson, kan TopVet pellets være med til at optimere og afbalancere tilgængeligheden af de næringsstoffer der naturligt er i græs, høstet på det tidspunkt hvor næringsstoftætheden er på sit højeste.
TopVet græspellets fremstilles af 100% økologisk græs,  intet andet. Græsset høstes når bladmængden er størst, og før skridning. Det høstede græs, snittes og tørres hvorved næringsstofferne bevares, samt skimmel og støv undgås. Græspellets kan anvendes som supplement til høfodringen,
Det naturligt høje plantefiberindhold i TopVet fungerer desuden, som prebiotikum til tarmbiomet, der er af allerstørste betydning for sundhedsbevarelse, samt restituering.
Da græs har et kalcium : fosforforhold på 1:2 er det vigtigt at man sikrer at dyret får nok kalcium. Ved f.eks. at kombinere TopVet med AlfaVet eller supplere med ViVet urtemineral eller Beginner urtemineral kan dette opnås. Blandes TopVet med AlfaVet 1:1 så har man et optimalt kalcium : fosforforhold på 1,3 – 1,5 : 1.
Det naturligt høje plantefiberindhold i TopVet samt det lave sukkerindhold, fungerer som prebiotikum til tarmens mikroskopiske beboere, også kaldet for mikrobiomet. Studier viser, at mikrobiomets diversitet forbedres gennem tildeling af plantefodermidler, og at disse mikroskopiske beboere har en essentiel betydning for almen trivsel, sundhed og livskvalitet.

Husk altid at TopVet græspellets SKAL opblødes i vand, for at undgå at de sætter sig fast i hestens spiserør, hvilket kan være livstruende.